Ràdio Tàrrega

2016-12-14_7338_lamevaescola.cutted.mp3

divendres, 9 de juny de 2017

HUMUS DE FAVES

Us recordeu de les faves que vam plantar a l'octubre?
Al maig les vam collir i ens les vam menjar.
Aquí teniu la recepta a nosaltres ens va agradar molt!!!
 Esperem que us agradi!


 Ingredients per a 4 persones 
 • 250 gr de faves desgranades
• 1 c. sopera de tahín (crema de sèsam) o si ho preferiu 20 gr de fruits secs variats i picats
 • 1 c. postres de pipes pelades
• 4-5 c. soperes d'oli d'oliva verge • Suc de 1/2 llimona
 • 1 gra d'all
• Fulles de menta fresca
• Sal marina
• Comí (una punta de cullera de cafè, lleugerament torrat i picat al morter)

 Elaboració 
 1. Poseu a bullir o coeu al vapor les faves, amb alguna fulla de menta i un xic de sal durant 15-20 minuts. Escorreu-les, i deixeu-les refredar. Quan estiguin a temperatura ambient, poseu-les en un got de batedora amb la resta d'ingredients, reservant algunes fulles de menta per decorar. Triture-ho tot junt, fins aconseguir un puré més o menys fi.
2. Serviu en un bol o cassoleta i guarniu amb menta fresca i amb un rajolí d'oli d'oliva.Acompanyeu amb bastonets de pa, torradetes, o bé amb crudités (bastonets de verdures: pastanaga, api, cogombre... ) i a gaudir!!!
 3. Aquesta recepta la podeu adaptar a la vostra manera, aprofitant el que us ofereixi l'hort: alls tendres, julivert... i al vostre gust, si no teniu fruits secs però teniu festucs, també us pot quedar molt original. Bon profit!!! HUMUS FAVES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada